Selasa, 12 Februari 2008SAYA SEKADAR INGIN MENYATAKAN KEPADA YANG MENGENALI SAYA. BAHAWA SAYA DENGAN KALIAN SAMA SAHAJA DI SISI ALLAH. YANG MEMBEZAKAN KITA HANYLAH KETINGGIAN TAQWA. JUSTERU, SAYA BERPESAN PADA SEKALIAN PIMPINAN PMI, BAHAWA KITA HANYA HAMBA ALLAH, YANG KEMUNGKINAN LEBIH DINA JIKA DIBANDINGKAN DENGAN YANG LAIN. JANGAN MENGANGGAP DIRI KITA MULIA DAN LEBIH BERBANDING ORANG LAIN. INSAFI KELEMAHAN DIRI. KITA MENELADANI PRINSIP NABI SAW YANG MENJADIKAN SEMUA PENGIKUT AJARAN BAGINDA SEBAGAI SAHABAT, BUKAN SEBAGAI ANAK BUAH DAN BUKAN SEBAGAI RAKYAT.

SUNGGUH, KITA HANYALAH BERASAL DARIPADA AIR MANI YANG HINA YANG KELUAR DARI SALURAN KENCING. ALLAH, AMPUNILAH HAMBA YANG BANYAK DOSANYA INI.

HAMBAMU YANG BERDOSA INI DATANG MENYERAHKAN DIRI KEPADAMU, DAN HAMBAMU INI INGIN MENYATAKAN BETAPA, GERUNNYA MENGHADAPI SAAT-SAAT DIHADAPKAN DI MAHKAMAH MAHSYAR KELAK.

JUGA, AMPUNILAH DOSA SEMUA YANG MENGENALI HAMBA, TERMASUK YANG MEMUSUHI HAMBA, KERANA APA YA TUHAN, KERANA MEREKA HANYAK MEMUSUHI HAMBA, BUKAN MEMUSUHI ISLAM AGAMAMU.;

BARANGKALI, YANG MEMBENCI HAMBA ADALAH PENGHUNI SYURGA YANG ENGKAU REDHAI, SEDANGKAN HAMBA TIDAK TAHU LAGI DI MANA TEMPAT TINGGAL TERAKHIR HAMBA.

HAMBA TAKUT PADAMU YA TUHAN...TOLONGLAH, AMPUNILAH HAMBA YANG KOTOR INI. AMEEN YA RABBAL 'ALAMIN


0 Cadangan/Pandangan:

Archive

Zaharuddin.Net

Followers

 

AKU HANYA PENULIS (013-2968703). Copyright 2008 All Rights Reserved DZULKHAIRI BIN KAMARIAH by GABUNGAN MAHASISWA ISLAM SE-MALAYSIA Converted into Blogger Template by ILHAM CENTRE